2015

Hajókázás

Danube Cruise

2015. július 14. - Rakoczi Foundation

Július tizenkettedikével elérkezett a Rákóczi Magyarságismereti Mozgótábor egyik legizgalmasabb és egyben legszomorúbb napja: ez pedig a gála est és a Tábor utolsó napja.

A gála estre a tradicionális hajókázás folyamán került sor, amelyre a Tábor valamennyi támogatója is hivatalos volt. Délután háromkor indult el a hajó a Duna mentén. Rövidesen megkezdődött a gála est, amelyet Csadi Zoltán nyitott meg, s Ayklerné Papp Zsuzsa köszöntötte a mélyen tisztelt vendégeket.

Mindezek után a két csoport összeállításának a bemutatására került sor. Fergeteges tehetségek mutatkoztak meg ezen előadás alatt: volt itt ének, mesemondás, szavalat és természetesen a Zrínyi és a Bethlen csoport egyéni himnusza, valamint csatakiáltása. Felettébb megható élmény ennyi tehetséges fiatalt látni és hallani. A közönség több tagját is mélyen meghatotta a táborozók csapatszelleme és hihetetlen produkciója, olyannyira, hogy egyesek nem bírták visszatartani a könnyeiket.

A fantasztikus műsor után tálalták a vacsorát. Három órányi hajózás után partot ért a hajó és a két csoport elindult visszafelé a budapesti szálláshelyére. Nagyon jó hangulatban voltak a fiatalok és ezt igyekeztek megőrizni, annak ellenére, hogy mindenki tudatában ott lapult már az a szomorú gondolat, hogy ez a varázslat mindannyiuk hazautazásával és az elvállással elmúlik.

Utolsó csoportos beszélgetések, szoros ölelések, közös dalok, emlékek, az öröm és egyben a bánat könnyei.

Hihetetlenül fogtok hiányozni, de sose feledjétek, hogy örökké a Rákóczi Családi Kör tagjai maradtok, és lélekben sosem válunk el egymástól.

This Sunday, 12th July, was the most exciting and at the same time the saddest day of the Students Without Boundaries program. Traditionally, the closing ceremony was held on the “Rákóczi” boat, where the sponsors of the program were also present. We were sailing down the Danube, while Zoltán Csadi had his opening speech and Susan M. Papp welcomed our dear guests.

In the following, the two groups introduced themselves with their performances. The talented young people were singing, telling stories, reciting poetry and presented their hymns and battle cries. Their performance was really touching and brought many to tears in the eyes of the audience.

After the three hours long sailing trip, the participants went back to their accommodation. There was a very good atmosphere in the hostel, despite the fact that they all knew that this magic would be broken in the morning when everybody has to go home. Conversations, hugs, singing, memories, tears of joy and sadness for the last time.

We will all miss you, but remember that you are the members of the Rákóczi family and we will be never separated by the distance.

Hasuly Alexandra

A bejegyzés trackback címe:

https://rakoczi2015.blog.hu/api/trackback/id/tr627626724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.