2015

Fiatal tehetségek

Young talents

2015. július 10. - Rakoczi Foundation

Mint tudjuk, a Magyarságismereti Mozgótábor résztvevői egytől egyig tehetséges, intelligens és ambíciózus fiatalok. Ez az egyik olyan vonás, amely tagadhatatlanul közös bennük. Nekik köszönhetően merünk bízni abban, hogy a külhoni magyarság nem fog elveszni és számíthatunk ezekre a fiatalokra abban, hogy fenntartják az ottani magyarságot.

Megkértük az egyik táborozót, hogy meséljen egy kicsit önmagáról.

Ki vagy, honnan jöttél és mivel foglalkozol? Mondj egy pár érdekességet magadról.

Gábora Zoltánnak hívnak, 16 éves vagyok, Kalotaszegről, Kalotaszentkirályról jöttem. 7 éve foglalkozom néptánccal, ezen belül alkalmanként oktatok is.

Hol tanulsz, milyen szakon és mennyire vagy aktív az iskolai programokban?

Bánffyhunyadon tanulok az Octavian Goga Elméleti Líceumban, természettudományi szakon, magyar nyelven. Képességeimhez mérten maximálisan részt veszek az iskola által rendezett programokban, rendezvényeken. Fontosnak tartom a kúltúrális rendezvények lebonyolítását ezért is igyekszem aktív lenni.

Milyen terveid vannak a közeljövőre, mivel szeretnél foglalkozni és miért?

Szeretném sikeresen letenni az érettségi vizsgát és logisztikai szakon folytatni az egyetemi tanulmányaimat. Azért érdekel ez az irányvonal, mert kreativitást, rugalmasságot és jó problémamegoldó képességet igényel.

Hogyan hallottál a Rákóczi Magyarságismereti Mozgótáborról és miről írtad a pályázatodat?

Nagyon sok pozitív dolgot mesélt A Rákóczi Magyarságismereti Mozgótáborról az osztálytársam, aki tavaly volt résztvevő. Olyan lelkesen és örömteljesen mesélt a táborról, hogy egyértelmű volt számomra az, hogy pályázok.

A pályázati munkámat a 21. századi hagyományőrzés fontosságáról írtam. Mivel különösen érdekel a népzene, úgy éreztem elég közel áll hozzám ez a téma, ezért személyes tapasztalatokból merítve megírtam a pályamunkámat.

Zoltán nem csak szóban említette meg, hogy mennyire közel áll hozzá a népzene és a néptánc, hanem be is bizonyította ezt a mai nap végén megrendezett Ki mit tudon.

As we all know, the participants of the Students Without Boundaries program are all talented, intelligent and ambitious young people. That is something we all have in common. They give us hope that the future of the Hungarians living outside Hungary is not lost and we trust them that they will do their best to keep their community alive.

We asked one of the participants to tell about himself:

Who are you? Tell something about yourself!

My name is Zoltán Gábora, I am 16 years old and I am from Kalotaszeg, Kalotaszentkirály. Since seven years I have been folk dancing and sometimes I teach folkdance as well.

Where do you studying? Do you take part in the activities at your school?

I study in Bánffyhunyad, in the Octavian Goga Lyceum, on natural sciences profile in Hungarian language. I take part in school activities, I think that the cultural programs are the most important so I also help in the organization.

What are your plans for the future? What would you like to be when you grow up and why?

I would like to have a successful graduation exam and I would like to go to university. I would like to study logistics because it requires creativity, flexibility and good problem solving skills.

How did you hear about the Students Without Boundaries program?

I heard a lot of nice things about the program from my friend who was a participant last year. The topic of my paper was about preserving traditions in the 21th century. Since I have a special interest in folk music, I wrote my paper based on personal experiences.

Zoltán later showed his expertise on the Who has got talent show.

A bejegyzés trackback címe:

https://rakoczi2015.blog.hu/api/trackback/id/tr757606758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.