2015

Szívszorító élettörténetek Délvidékről

Heartbreaking stories from Vojvodina

2015. július 08. - Rakoczi Foundation

Reggeli után a vezetők közölték velünk, hogy előadásunk lesz a délvidéki vérengzésekről. Matuska Márton történész tartott előadást és Teleki Júlia osztotta meg tragikus történetét. Az első perctől kezdve a fiatal közönség szótlanul és szemrebbenés nélkül hallgatta végig a vérengzésekről szóló történeteket. Egyik pillanatban, mikor Júlia elérzékenyült, a hallgatóság soraiban is feltűntek a megrendülés könnyei. 

Nagyon örül az egész csoport, hogy mélyebb betekintést kaptunk a délvidéki vérengzések ritkán emlegetett szörnyűségeibe. Az előadás rámutatott arra, hogy a Rákóczi Mozgótábor nem csak az ismerkedést és a szórakozást foglalja magába, hanem erősíti bennünk a nemzet iránti tiszteletet is.

Kovács Bálint, Délvidék

After breakfast we were informed that we were going to hear a lecture about the purges that had been committed in Vojvodina in the times of the II. World War. The speakers were Márton Matuska, a historian, and Júlia Teleki, who has survived this tragedy. From the very first minute, the young audience was speechless and listened to the speakers very carefully. One moment, when Júlia Teleki was overcome by emotion, some tears appeared also in the eyes of the listeners. The whole group was happy to hear about this tragedy, since it is not very usual to learn about it at school. This lecture was the perfect example that the Student Without Boundaries Program is not only about making friends and having fun, but it is also about strengthening the respect for our nation.

Kovács Bálint, Vojvodina

A bejegyzés trackback címe:

https://rakoczi2015.blog.hu/api/trackback/id/tr517609888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.